Skip to content

Gerda Boertien

Kennis overbrengen op een enthousiaste manier, persoonlijke laten ervaren en daarnaast veel gebruik van beweging , iemand letterlijk en figuurlijk in beweging zetten, dat is mijn doel. Mijn passie is de kennis over te brengen op een manier waar ik zelf ook blij van word en zo de student weet te enthousiasmeren. Elke groep, elke student is anders, geen lesdag is hetzelfde  maar als iedereen op zijn of haar manier op het eind van de dag naar huis gaat en je bedankt voor de leuke, leerzame en inspirerende lesdag… dan haal ik daar voldoening en energie uit. Kennis is er om te delen.

Inspireren en Leermomenten creëren 

Geen lesdag is hetzelfde en wat ik als docent het mooist vind is dat je een inspirator bent voor de student en ieder zijn eigen leermomenten eruit haalt. Ook uit elke lesdag haal ik zelf leermomenten… wij zijn er om van en met elkaar te leren. Dat je bij veel studenten al snel  een gevoelige snaar raakt en dan veiligheid biedt en een mogelijkheid  creëert  om het met mij of in de groep te delen.  Mijn doel  is dan ook de student met een goed gevoel naar huis te laten gaan en dat ze een leuke en leerzame dag hebben gehad.

Achtergrond

Ik ben 30 jaar werkzaam geweest in een ziekenhuis als HHD, Horeca en Roomservice en je bent dan automatisch al  snel een coach ( een luisterend oor) voor veel patiënten. Zeven jaar geleden ben ik als gastvrouw ingestroomd bij A plus opleidingen en kwam er al snel achter dat er nog veel dingen op mijn pad lagen en ben mij hier verder in gaan ontwikkelen. Ik had altijd al een passie voor beweging en leefstijl en ben mij intern gaan omscholen. Heb me persoonlijk ontwikkeld in de leergebieden leefstijl/beweging/rouw en verlies en zelfs doorgestroomd naar gedragsexpert (post hbo).

Drieënhalf jaar geleden ben ik een eigen praktijk gestart , als coach en trainer “fysiek en mentaal in beweging komen”… iets later ben ik mij meer gaan specialiseren in coaching op rouw & verlies en momenteel  bied ik een 2e lijn –  Coachen op Leefstijl aan. Beweging  is de rode draad in al mijn coaching trajecten, zoals (brisk-)wandelen en wandelcoaching.

Vak-Leergebied

Na 30 jaar actief te zijn geweest in het ziekenhuis en in die tijd ook nog een kappersopleiding in de avonduren te hebben gevolgd ben ik ongeveer 5 jaar geleden begonnen met de opleiding mental coach, vervolgens beweegcoach, slaapcoach, rouw en verlieskunde, leefstijlcoach, gedragsexpert en remissiecoach waar ik nu in de rol van (gast) docent  ook vele lesdagen verzorg.  Psychologie en gedragswetenschappen zijn naast Gezondheid en Vitaliteit de leergebieden m.b.t. A plus Business. Continu blijven professionaliseren door up to date te blijven in mijn leer-/ vakgebied door trainingen te volgen en lessen bij te wonen bij mijn collega docenten. 

Themathiek-leergebieden

Beweging-Brisk Walking/Leefstijl/Rouw en Verlieskunde/ Remissiecoach/Positieve Psychologie

Gerda Boertien kan lezingen verzorgen op het gebied van;

  • Leefstijl – Gezondheid – Vitaliteit
  • Beweging
  • Brein en gedrag
  • Slaap
  • Stressmanagement

Vanuit eigen kracht en passie

Gerda is een enthousiaste, stralende dame die met haar eigen enthousiasme de mensen weet te inspireren. Met een vleugje humor en haar positieve energie de mensen weet  mee te nemen in haar verhaal. En dat varieert  van een kleine setting tot grote zalen.

Blijven ontwikkelen

Gerda is eigenaresse van Coaching praktijk  Doing Well. Doing Well richt zich op Rouw & Verlies. 

“Verlies daar kunnen we niet om heen, verlies betekent dat ieder mens te maken krijgt met het zogenaamde rouwproces; maar hoe gaat  de cliënt om met de pijn, de stress en de emoties? Wij denken bij het begrip ‘rouw’ vaak als eerste aan het verlies van een dierbare maar ook het verlies van een baan, stuklopen van een relatie, gezondheid  van jezelf  /partner/kind, na een burn out enz. spreken we ook van rouw”

Daarnaast is een tweede lijn waar Gerda zich op richt in haar praktijk, namelijk coachen op leefstijl. Ervaring leert dat de cliënten in de praktijk naast leefstijl, aanpassing en verandering  ook gedragsverandering willen creëren, de  insteek van leefstijlgebieden blijken van groot belang te zijn tijdens deze trajecten.      

Blijven ontwikkelen, persoonlijk groeien en up to date blijven zijn voor Gerda belangrijke elementen om als gastspreker echt alles te kunnen geven, Gerda sluit dan ook regelmatig aan bij cursussen, trainingen en opleidingen. Daarnaast schuift ze regelmatig aan bij collega-docenten en gastsprekers m.b.t. didactische vaardigheden om onder andere haar kennis te verbreden, leren van en met elkaar.