Skip to content

Ingrid van Lieshout

“Praktisch vertalen van soms ingewikkelde theorie” daar ligt mijn kracht. Door jarenlange ervaring in het praktisch vertalen van theorie naar praktijk heb ik een behoorlijke rugzak die ik graag aan mijn studenten meegeef. De vertaalslag wordt gemaakt in een breed spectrum van cliënten doelgroepen. Dit alles op een enthousiaste manier omdat ik merk dat dit aanstekelijk werkt. Ik zie mezelf als “bruisbal” en breng dit onbewust over op studenten waardoor een opleiding of training altijd leuk en inspirerend is, hoe zwaar het onderwerp ook soms is.

Door praktische voorbeelden uit de dagelijkse praktijk blijft theoretische informatie goed hangen bij studenten en kan men het geleerde van de dag direct in de eigen dagelijkse praktijk gebruiken en inzetten. Ik bezit vele tools om ieder opleiding en training tot een klein feestje te maken en men graag terugkomt naar de volgende les- of trainingsdag.

Mijn motto als docent:

Een les- of trainingdag moet leerzaam en vooral ook leuk zijn!

Persoonlijke groei studenten geeft een voldaan gevoel

Wat ik als docent het mooiste vind is bij te mogen dragen aan de persoonlijke groei van de student. Gaandeweg een opleiding of training zie ik de student ontpoppen en groeien en vindt er een groeiproces plaats. Dit groeiproces is vaak verrassend en men komt achter zaken waar men zich nooit bewust van was. Dit maakt dat de student zich gaandeweg ontwikkeld tot een nog volwaardigere professional of een start maakt met zijn of haar professionalisering. Daar een bijdrage aan te mogen leveren vind ik het mooiste dat er is!

Achtergrond

Mijn loopbaan is begonnen in de zorg, als ziekenverzorgde bij intramurale Psycho Geriatrische afdelingen. Al snel werd ik leidinggevende en ik ben 15 jaar manager in de zorg geweest. In 2010 heb ik het roer omgegooid en ben me gaan omscholen tot leefstijl coach en gedragsexpert en ben hierin ondernemer geworden.

In Brabant run ik, tot op de dag van vandaag, mijn praktijk waarin ik individuele cliënten coach op alle leefstijlgebieden zoals voeding, beweging, slaap en gedrag. Ik kijk niet alleen naar het WAT maar vooral naar het WAAROM. De vraag achter de vraag. Ook coach ik teams en groepen op het gebied van o.a. stressreductie, verandermanagement, zelfsturing etc etc.

Daarnaast ben ik verbonden als docent aan A plus opleidingen waar ik diverse opleidingen verzorg en ook mede verantwoordelijk ben voor alle incompany trainingen. Ook ben ik bestuurslid van de BOVC, de BeroepsOrganisatieVoorCoaches waar verbinden, versterken en ontmoeten centraal staat en wij alle coaches van Nederland met elkaar in verbinding willen brengen.

Als klap op de vuurpijl draai ik soms nog een dienst in de zorg om ook in dit werkveld de verbinding te houden.

Vak-Leergebied

Na 10 jaar coachen op leefstijl vanuit mijn eigen praktijk is ook bij mij coaching en counseling de rode draad in alles wat ik onderneem. Met name de psychologische en gedragsexpertise kant zijn de leergebieden m.b.t. de opleidingen en trainingen van A plus Business. Als ondernemer kan ik de studenten ook coachen op zakelijk gebied. Met name in het “hoe treedt ik naar buiten” ben ik sterk. Daarnaast neem ik al deze aspecten mee naar trainingen voor leidinggevenden en managers en richt mij daarin ook op menselijke leiderschap aspecten. In de afgelopen jaren heb ik mij verder bekwaamd in de onderdelen slaap en gedrag waardoor deze thema’s automatisch in veel trainingen in mindere of meerdere mate terugkomen.

Thematiek – leergebieden

| Leefstijl | Coaching – Counseling| Gedragsexpertise | Slaapexpertise | Remissiecoaching          

Ingrid van Lieshout Coaching Counseling Training kan lezingen verzorgen op het gebied van:

  • Leefstijl – Gezondheid –  Vitaliteit
  • Leiderschap
  • Brein en gedrag
  • Slaap
  • Stressmanagement 

De energie spat er vanaf

Ingrid is een positief ingestelde, energieke en krachtige vrouw die met groot enthousiasme een groep weet te inspireren. Met haar charismatisch stijl van presenteren,  een sausje van humor en een toefje Brabantse tongval staat het menu voor een energieke lezing klaar.

De praktische vertaling, leuke anekdotes en sprekende voorbeelden maakt iedere presentatie tot een klein feestje. Ook de serieuzer thema’s worden niet vergeten en ook hier weet Ingrid op een empathische, respectvolle wijze een prachtige presentatie over te geven.

 Blijven ontwikkelen

Ingrid is eigenaresse van haar coaching praktijk in Brabant waar individuele coaching centraal staat. Leefstijl in de breedste zin van het woord, dat is waar Ingrid zich mee bezig houdt. Denk hierbij aan voeding, beweging, stresscounseling, motivering, slaap, gedragsexpertise en remissie coaching.

Daarnaast is Ingrid ook zorgcoach, het wereldje van de intramurale PG zorg is Ingrid niet vreemd en ook hier staat ze haar mannetje als het gaat om lezingen en inspirerende sessies.

In de 10 jaren dat Ingrid werkzaam is als ondernemer is ze zich blijven ontwikkelen door jaarlijks meerder cursussen, opleidingen en trainingen te volgen. Dit alles op HBO en HBO+ niveau waardoor Ingrid een serieuze gesprekspartner is binnen alle lagen van een organisatie.

Ondertussen kunnen we Ingrid onze slaapexpert en gedragsexpert noemen die al vele lezingen hierover verzorgd heeft.