Skip to content

Amplitie: Vergroten, versterken en vermeerderen

Er is tegenwoordig steeds meer aandacht voor het welbevinden van werknemers. Passie hebben in je werk zorgt voor zowel een positieve individuele energie als een prettige werksfeer. Het is daarom voor voor een leidinggevende van uitermate belang dat jouw medewerkers zich prettig voelen op de werkvloer. Dit zal niet alleen leiden tot minder ziekmeldingen, maar ook tot extra bereidheid taken op zich te nemen, sneller voor collega’s klaar staan en uiteindelijk een hogere productiviteit. 

De opleiding Amplitiecoaching van A plus Business leidt je op tot een authentieke, transparante en inspirerende coach. Amplitie is afkomstig van het Latijnse woord “amplio”, wat refereert naar ‘versterken’ en ‘vergroten’. Het doel van amplitie is dan ook om het psychisch welbevinden van medewerkers te versterken. Je richt je daarbij als leidinggevende op interventies die voorafgaan aan stressklachten en je bevordert een positieve mindset bij je medewerkers. Amplitie is een onderdeel van de Positieve Psychologie en is vaak gerelateerd aan werkaspecten. Bij Positieve Psychologie ligt de nadruk niet op het aanpakken negatieve factoren zoals trauma’s, afwijkingen en problemen, maar juist op positieve ervaringen en kwaliteiten van mensen. Positieve leiders delen hun waarden, optimisme, visie en doelen en dat resulteert in meer vertrouwen en minder stress.

Coachen is een belangrijk onderdeel van Positief Leiderschap. Als amplitiecoach leer je begeleiding en ondersteuning te bieden bij persoonlijke- en professionele ontwikkeling en verscheidene gezondheidsvraagstukken. De opleiding  Amplitiecoaching van A plus Business is praktisch, duurzaam en gericht op zelf ervaren. Benieuwd geworden naar deze vorm van Positief Leiderschap? Kijk dan snel onder het kopje ‘Cursussen’ voor meer informatie!

DELEN: