Skip to content

Actief bewegingsarmoede tegengaan

  • Actief bewegingsarmoede tegengaan? Een aantal praktische tips!  

Bewegingsarmoede komt voor bij bijna de helft van de Nederlandse bevolking. Het probleem is zelfs zo groot dat bewegingsarmoede de op drie na grootste doodsoorzaak ter wereld is. Het zijn uitspraken die je wellicht al eens eerder van ons gehoord hebt.  Met name de stijging van een ongezond voedingspatroon zorgt voor een laag energieniveau waardoor minder zin om te bewegen ontstaat. In dit nieuwsbericht willen we het belang van goed bewegen en de juiste voeding nogmaals benadrukken.  We willen we je daarom alvast een paar praktische tips geven hoe je bewegingsarmoede tegen kunt gaan.

Van overwegen naar bewegen 

Voor het bereiken van een gezond gewicht is een goede balans tussen voeding en beweging misschien wel een van de grootste uitdagingen.  Concreet houdt deze balans in dat de energie die je haalt uit je voeding vrijwel gelijk staat aan de energie die je verbruikt tijdens het bewegen. Dit verschilt per persoon, iemand die topsport bedrijft heeft bijvoorbeeld veel meer energie nodig dan iemand die een kantoorbaan heeft. Kleine aanpassingen zoals het stoppen met het aanbieden van ongezonde snacks en het invoeren van korte loop vergaderingen op de werkvloer kunnen al bijdragen aan een gezondere leefstijl, en dus bewegingsarmoede tegengaan. Het bewegen heeft ook een therapeutische werking, doordat de vrije natuur goede gesprekken stimuleert en je op ideeën brengt.  

Binnen veel organisaties worden inmiddels al goede initiatieven genomen om werknemers of cliënten te stimuleren om meer te gaan bewegen. Hier kan eventueel gedacht worden aan bootcamp initiatieven tot aan het aanmoedigen om op de fiets naar het werk te komen.  Toch valt er ook voor werknemers en coaches van deze organisaties nog veel te behalen om bewegingsarmoede onder collega’s of cliënten tegen te gaan.  

Doe je kennis op samen met ons op! 

A plus Business maakt het middels verschillende trainingen, cursussen en opleidingen mogelijk werkbare technieken en trucs aan te bieden om bewegingsarmoede tegen te gaan. Verbetering van gezondheid gaat gepaard met de bestrijding van bewegingsarmoede. Denk bijvoorbeeld eens aan onze opleiding tot beweegconsulent of orthomoleculair voedingsconsulent die wij aanbieden vanuit onze interactieve onderwijslocatie in Ruinen! Wil je meer informatie ontvangen over welke training, cursus of opleiding bij jou past? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier en je hoort zo snel mogelijk van ons! 

DELEN: