Skip to content

Het belang van voldoende beweging

Sinds het begin van de COVID-19 pandemie beweegt de gemiddelde Nederlander een stuk minder. Dat is niet zo gek, want dankzij de over tijd variërende maatregelen is de normale gang van zaken enigszins belemmerd. Verscheidene malen moesten de sportscholen en -verenigingen dicht, en daarnaast werd ook het thuiswerken geïntroduceerd. Als er één confronterende zaak genoemd kan worden die teweeggebracht is door COVID-19, dan is dat wel dat beweging heel belangrijk is. 

Regelmatige beweging draagt op allerlei manieren bij aan een goede gezondheid: zo zorgt beweging niet alleen voor een betere weerstand – en dus een mindere kans om COVID-19 op te lopen, maar ook voor een tal aan andere voordelen. Beweging werkt namelijk stressverlagend, het zorgt ervoor dat gelukshormonen zoals dopamine, endorfine en serotonine vrijkomen, het zorgt voor een betere conditie en verbranding en het verlaagt de kans op ziektes zoals diabetes en hartziekten. Dit alles komt omdat er allerlei processen teweeg worden gebracht in het lichaam wanneer je gaat bewegen. Als je dit zo hoort ben je vast overtuigd om goed te gaan bewegen, echter blijkt het nog lastig voor veel mensen om de beoogde bewegingspatronen te starten- of door te blijven zetten. Vaak is het zo dat iemand wel meer- en beter wil bewegen, maar dat diegene tegengehouden wordt door vastgeroeste patronen en een gebrek aan kennis over concrete veranderpunten. 

Als Beweegconsulent opgeleid bij A plus Business kan jij deze doelgroep een gerichte oplossing bieden. De Beweegconsulent faciliteert namelijk hoe een cliënt doelen kan vertalen tot concrete actiepunten. De Beweegconsulent zet hierbij effectieve coaching- en trainingsmethodes in die zich richten op het afleren van het foute bewegingspatroon, en daarnaast een nieuw patroon introduceren. Wil je nou meer weten over wat jij als Beweegconsulent zou kunnen betekenen voor de maatschappij? Kijk dan eens onder het kopje ‘Opleidingen’!

DELEN: