Skip to content

Ontdek de basis van een goede en gezonde nachtrust!

De gemiddelde Nederlander slaapt de afgelopen decennia een stuk minder goed, en een deel daarvan ervaart zelfs slaapproblemen. 7 tot 8 uur slaap per nacht voelt soms een beetje overbodig, maar wat veel mensen wel eens vergeten is dat slaap een levensbehoefte is – en dus cruciaal om optimaal te kunnen functioneren. Maar waarom is slaap nou zo belangrijk en wat kan je doen om je slaappatroon te verbeteren?

Sinds de jaren 60 is er een zogenaamde slaaptekort-crisis ontstaan, dit heeft voornamelijk te maken met de opkomst van technologieën en de daarbij komende gevolgen. De moderne technologische ontwikkelingen en talloze schermen zorgen ervoor dat je continu alert blijft. Korter slapen staat binnen deze context gelijk aan ‘productief zijn’ en ‘iets bereiken’. Het brein krijgt daardoor een stuk minder rust, dit wordt nog eens versterkt door het blauwe licht afgegeven door beeldschermen. Vanuit dit oogpunt lijkt een goede nachtrust bijna een luxe, de gemiddelde Nederlanders is namelijk steeds vaker vermoeid en overprikkeld. Slaaptekort kan leiden tot milde klachten zoals een verminderde weerstand, maar ook tot ernstige klachten zoals depressiviteit, overgewicht en bepaalde vormen van kanker. Al met al is het dus erg belangrijk om je nachtrust serieus te nemen.

Met de cursus Slaapcoach van A plus Business begeleidt en behandel je mensen met slaapproblemen. Als coach kan je inzicht bieden in het slaapgedrag, hoe het verstoorde slaappatroon is ontstaan en hoe dit in stand wordt gehouden. Ook informeer je de cliënt over de gevolgen van slecht slapen, welke stappen je kunt zetten om een gezonde nachtrust te bevorderen en hoe je bijvoorbeeld bepaalde negatieve gedachten patronen doorbreekt. De Slaapcoach leert de cliënt tips en technieken die doeltreffend zijn als het gaat om een goede nachtrust. Het uitgangspunt hier is dat iedereen goed slapen kan leren. Daarnaast zoek je als Slaapcoach samen met je cliënt naar de beste begeleidingsvorm aangepast op de individuele situatie. Omdat slapen een tijdloos onderwerp is en problemen met slapen de afgelopen jaren vaker voorkomen dan voorheen, biedt dit veel perspectief op de arbeidsmarkt.

Wil je meer weten over onze cursus Slaapcoaching? Kijk dan eens onder het kopje ‘Cursussen’!

DELEN: