Skip to content

Stresscoaching: Weer controle over je leven!

Als we spreken van stress wordt er eigenlijk gedoeld op spanning hebben en een bepaalde druk voelen. In het dagelijks leven hebben we constant te maken met dit soort spanningen: op werk, studie, gezin, maar ook diverse andere fronten. Stress zorgt ervoor dat het lichaam als het ware een adrenaline kick krijgt. De hartslag versnelt, de bloeddruk gaat omhoog en de spieren spannen zich aan – het lichaam maakt zich klaar voor actie. In een situatie van gezonde spanning zorgt stress ervoor dat je gefocust bent, efficiënt handelt en alert reageert. En is de stressvolle situatie voorbij? Dan trekt de spanning weer weg en kan je door. 

Echter zijn er ook situaties waarin stress niet zozeer een energieboost geeft, maar onaangenaam is. De gemiddelde mens krijgt gemiddeld vier maal zoveel informatie te verwerken als vorige generaties. Hieruit blijkt dat de werkdruk van de afgelopen jaren enorm is opgelopen. Deze grote hoeveelheid spanning kan je uit balans brengen en zorgt voor overbelasting op bepaalde vlakken. Vele werknemers zijn dan ook niet in staat een goede balans te vinden in de hoge eisen die aan hen gesteld worden, en dit levert vele stress gerelateerde klachten op. Op den duur kan deze ongezonde stress tot lichamelijke en psychische klachten leiden, en een overkoepelend gevoel van verlies aan controle. 
Als Burn-out en Stresscoach opgeleid bij A plus Business begeleid je cliënten met stress gerelateerde klachten. De Stresscoach helpt in het identificeren van de oorzaken van  de stress door te kijken naar wat iemand zowel energie oplevert als energie kost. Er wordt een focus gelegd op terugkerende patronen en de invloed van iemands persoonlijkheid hierbinnen. Naast het verklaren van de klachten worden er ook diverse technieken aangeleerd om spanningen te bestrijden. Kortom, als Stresscoach leer je cliënten een goede werk-privé balans te vinden, zodat ze weer controle krijgen over hun leven. Wil je meer weten over Stresscoaching? Kijk dan onder het kopje ‘Opleidingen’!

DELEN: